A kialakított raktárrendszerben az optimális állvány kiválasztása legalább olyan fontos, mint a használat során az állványbiztonság megléte.

A csavarmentes salgó polc a csavaros salgó polc olyan modern változata, ahol megtalálható a csavaros salgó polcok variálhatósága azzal a különbséggel, hogy a polc rendkívül gyorsan szerelhető, átszerelhető és a polc teherbírása is nagyobb. A csavarmentes salgó polc (akasztós salgó polc) egy modern, robottechnológiával gyártott acél lemeztermék, ami maximálisan megfelel a jelen kor igényeinek. A csavarmentes salgó polc az innovatív fejlesztés következtében egy könnyű, de igen nagy teherbírású, gyorsan variálható, számos kiegészítővel később is felruházható, magas ellenálló külső felülettel rendelkező, és az egyik legjobb bekerülési költségű termék a tárolás-technika palettáján. Sokan kérdezik, hogy hogyan lehet az, hogy a csavarmentes salgó polc nagyobb teherbírású, de mégis olcsóbb, mint a csavaros változat. Ennek az az oka, hogy olyan modern gyártási technológiával készül, ami lehetővé teszi a gépesítést, ennek megfelelően számos, a polcot megerősítő merevítő hajlítási él helyezhető el a termékben, terméken. Az állványstabilitást a polc hosszúsági merevítőkkel érjük el. Galériás rendszereknél a merevítéseket a feszítőkeresztekkel lehet fokozni. A polcszintek átszerelését gyorsan csavarozás nélkül tehetjük.

Esztétikus megjelenést tanúsít, ugyanis nagy szerepet tölt be a polcrendszer esztétikus megjelenése, hiszen sok esetben a raktár állványzata egy térbe kerül az eladótérrel.

Raktári állvány:

A raktári állványokat az egész ipar és az elosztó létesítmények használják árucikkek tömeges tárolására. Általában a tárolt elemek raklapokra rakott dobozos áruk, amelyeket az állványra helyeznek. A raklapokat valamilyen típusú gépesített emelő és visszakereső eszközzel lehet elérni. A raklapos állvány oldalainak a gépesített eszközzel hozzáférhetőnek kell lenniük az áruk tárolásához és visszaszerzéséhez.

A csavarmentes salgó polcok legfőbb előnyei:

Egyszerűbben, könnyebben összeszerelhető, átszerelhető. Alkalmas az egymás melletti polcmezők soros kapcsolására, így kevesebb oszlopra van szükség, így olcsóbban is kijöhetünk anyagilag. Nagyobb a teherbírása.

Salgó polc tervező:

A salgó polc tervező segítség a megfelelő polc kiválasztásában. Pár adat megadásával azonnal megtudjuk, hogy az adott feladatra a csavaros vagy a csavarmentes polc a megfelelőbb.