0Comment

Salgó eredete

A Salgó polcrendszer gyártása az 1950-es évekre vezethető vissza, amikor a Salgótarjáni Acélgyár megvásárolta a licensz jogot az Angol Dexion-tól. A vásárlást és gyártástechnológia átvételét követően, a hazai gyártás eredménye lett a Dexion – Salgó márka név. Manapság már egyszerűen „Salgó”. Az 1990-es évek elejéig festett és colos változatban lehetett vásárolni, majd a piaci igényeknek köszönhetően az évtized elején megjelent a metrikus majd a horganyzott kivitel, további fejlesztés eredményeképpen a polcállító kapocs, aminek köszönhetően a csavarok részben kiválthatóak és az állvány stabil marad (vásárlóink elmondása alapján „nem nyeklik, cseklik” mint az alábbiakban leírt utánzat).
A Salgó állványhoz hasonlót, vagy a nevet felhasználva külföldi terméket Salgó név alá mentve manapság sok cég próbál a hazai piacra betörni akár a vásárlók megtévesztésével is.

A valódi Salgó állvány profillábai lyukasztott colos profilból („lábakból”) állnak és Salgó vagy Dexion márkanévvel van ütve!

A Salgó profillábak osztása kizárólag colos, a polcok lehetnek colos vagy metrikus méretezésűek. Az állványrendszer felülete lehet horganyzott, króm és porszórt (a festett kiviteltől tartósabb és esztétikusabb) kivitelű.

Write a Reply or Comment