A csavarmentes salgó polc milyen teherbírású?

Sokakban még mindig él az a tévhit, hogy a csavaros salgó polc a legerősebb és a csavarmentes salgó polc vagy akasztós polc biztosan gyengébb, kisebb teherbírással kevésbé stabilan. Valamiért ez magához a „csavarhoz” társul. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy az, amit csavarok tartanak össze, azok biztosan szétszedhetetlenek, tartósak, erősek, stabilak. Ez egy általános tévhit.

A csavarmentes salgó polc milyen teherbírású?
A csavarmentes salgó polc milyen teherbírású?

A csavarmentes salgó polcokat olyan modern gyártási procedúrával gyártják és olyan sok innovatív elem kap szerepet a gyártást megelőző tervezési folyamat során, hogy a csavarmentes salgó polc lényegesen nagyobb teherbírású, mint elődje a csavaros polc.

A csavaros salgó polcok az összeszerelésük alapján lehetnek ún: alapmezős szerelésű salgó állványok, vagy kiegészítő mezős szerelésű salgó állványok. Az előbbiek, az alapmezősek olyan salgó polcok, melyek szerelésénél minden salgó polc mezőben vagy egységben 4 db salgó profil tartja a polcokat. Ez esetben az alap polcteherbírások érvényesek.

A csavarmentes salgó polc kialakítása is merőben más már, mint a csavaros változaté. A polc két fő elemből áll: polctartó gerendából és polcpanelből. Így a polcot érő terhelés a polctartó gerendán keresztül adódik át a csavarmentes salgó polc keretre. A csavarmentes salgó polcok teherbírása igen széles tartományban elérhető attól függően, hogy nekünk milyen tárolási igényeink vannak.

A Salgó polc webáruház többféle polcrendszer félét árul. A dobogó élén a gördíthető állvány áll. Na de miért?

Az alváz a padlóra telepített sínrendszerből és a sínre telepített kocsi szerkezetből áll.

A sín alapcsavarral kerül rögzítésre a padlóba, a sín megfelelő szintezése rendkívül fontos a későbbi biztonságos működés érdekében.

A sínek az oszlopok alá kerülnek így biztosítják az ideális teherelosztást.

A sínek toldhatóak így később is bővíthető a gördíthető polcrendszer újabba kocsikkal.

A Salgó polc kalkulátor segítségével mi magunk az online felületen keresztül tudjuk úgymond megtervezni a saját igényeink szerint a számunkra kedvező tároló polcrendszert. Ki választhatjuk, hogy a polcrendszer teljes magassága hány méter legyen, ez lehet: 2000 mm, 2500 mm, 3000 mm. A polc mélységét is ki kell választani, az lehet: 250 mm, 320 mm, 400 mm, 500 mm, 600 mm, 700 mm illetve 800 mm mély. A szintek száma között is válogathatunk, ez attól is függ, hogy mire szeretnénk használni a polcrendszerünk. Ha nagyobb üzemi tárolónak szeretnénk, akkor a 7 szinteset ajánljuk, ha magunknak otthonra akár a spájzba vagy a garázsba, akkor tetszés szerint választhatunk 3, 4, 5 és 6 szintes közt. A polc kalkulátor kiszámítja nekünk, hogy mennyibe fog kerülni, illetve megmutatja, hogy hogyan is fog kinézni. Természetesen ha nem tetszik a végeredmény akkor készíthetünk egy újat helyette.

A Salgó polcrendszer nem tartalmaz műanyag alkatrészeket, fémből készítik ezért is stabilabb a többi polcrendszerhez képest.

Write a Reply or Comment