A hagyományos Salgó polc tulajdonságai

A feltaláló olyan megoldást keresett, mely egyszerű, gyorsan felállítható, mégis strapabíró és tartós megoldást nyújthat a nélkül, hogy különösebb ápolásra vagy karbantartásra szükség volna. A kész salgó polcrendszer aztán gyorsan el is indultak hódító útjukra. Ezek az első megoldások még a csavaros salgó polcok voltak. Az elemek ugyanis csavarokkal rögzíthetőek egymáshoz. A „salgó” elnevezés Magyarországon honos, ugyanis nálunk Salgótarjánban készülnek a csavaros salgó polcok. Az idők során a salgó polcok is tovább fejlődtek és megjelentek a korszerűbb, modernebb, szebb, terhelhetőbb és tartósabb csavarmentes salgó polcok is.

A hagyományos Salgó polc tulajdonságai
A hagyományos Salgó polc tulajdonságai

Több mint ötven éve világszerte használt polcos állványrendszer, amely profilokból és polcokból csavarok és kiegészítő elemek felhasználásával állítható össze.

Felépítése egyszerű, geometriai méretei, és terhelhetősége tág határok között mozog. A rendszerelemeinek felhasználásával az alapállványokon túlmenően minden felépíthető, legyen az egyedi szerkezet, galériás vagy gördíthető állványrendszer.

Dexion kompatibilis, csavarkötéses fém polcrendszer, 19, 05 mm-es raszterű lyukasztott profilokból (oszlop) áll. A polcokat csavarok rögzítik az oszlopokhoz és saroklemezekkel stabilizálják a rendszert.

Milyen teherbírású a salgó polc?

A Salgó polc terhelhetősége kifejezetten magas, ennek okán tökéletesen illik a garázs, spájz berendezésére is, a nehezebb tárgyakat is tökéletesen megbírja. Maximalizálhatja vele raktárkapacitását, áttekinthető raktárkezelés, világos és rendezett raktárak. Főként a konyha az a terület, ahol a nagyobb méretű edények okoznak például kellemetlen perceket. Ezeket nyugodtan át lehet helyezni a kamrába.

A polcok terhelhetősége 95-300 kg között mozoghat.

Ez a fémpolc rendszer évtizedek alatt bizonyította használhatóságát, például, mert könnyen szerelhető.

Milyen magas egy salgó polc?

A polcok méretei, a polcozottság sűrűsége, vagy a polcok terhelése függ attól, milyen méretű, milyen súlyú és milyen állagú termék vagy holmi kerül rá, valamint milyen helyiségbe szeretnénk elhelyezni.

A gördíthető polcrendszer

A gördíthető polcrendszer kis alapterületű helyiségek, irodák és raktárak számára nyújt tárolási

megoldást. A leggyakrabb alkalmazási terület a gördíthető irattári alkalmazás, de természetesen egyéb tárolt termékek (pl: alkatrészek, alapanyagok, késztermékek, csomagolóanyagok, stb. ) nagy mennyiségű tárolását is biztosítani tudják.

Write a Reply or Comment