A salgó polc ami minden háztartásban megfordult már

A salgó polcok, vagyis a hagyományos csavaros kézipolcok ott vannak mindenütt: a nagymamánál a kamrában, otthon az éléskamrában, a sarki boltokban és még a nagyobb áruházakban is. Egyedülálló, magyar termék, mely használhatóságát tekintve sosem megy ki a divatból. A Salgó polcrendszer elemei kiválóan alkalmasak irodákba, raktárakba, de az otthoni környezetben is kiszolgálják igényeinket a tárolás alkalmával, amikor is több apró dolgot szeretnénk átláthatóan, rendezetten elhelyezni.

A salgó polc ami minden háztartásban megfordult már
A salgó polc ami minden háztartásban megfordult már

A Salgó polcrendszerek különféle teherbírással rendelkeznek, így minden igényt kielégítően kiszolgálnak. Mivel legtöbben a praktikus megoldásokat kedvelik, a gyártó arra is figyelmet fordított, hogy könnyedén összeszerelhetőek legyenek a polcok, mégis megfelelő stabilitással rendelkezzenek. Erről többek között a polc hosszában elhelyezett merevítők (ún. saroklemezek) gondoskodnak.

Több mint ötven éve használják világszerte ezt a polcos állványrendszert, amely profilokból és polcokból csavarok és kiegészítő elemek felhasználásával állítható össze. Felépítése egyszerű, geometriai méretei, és terhelhetősége széles határok között mozog. A rendszerelemeinek felhasználásával az alapállványokon túlmenően minden felépíthető, legyen az a fantáziánk szerinti egyedi szerkezet.

Saroklemez

A saroklemezek a rendszer állékonyságát biztosítják. Sokszor tévesen feltételezik a szükséges darabszámot. A salgó polc összeszerelésekor – ha a polconkénti teherbírás nem igényli – elegendő minden II. polcszintet saroklemezzel merevíteni.

A saroklemez anyaga, felülete lehet: horganyzott, vagy igény szerinti porfestett kivitelű.

Dexion – salgó rendszerű elemes fém polcok

A raktározás területén kiválóan bevált és a legszélesebb körben elterjedtek a Dexion rendszerű – régebben a gyártói után “Dexion polc”-nak, vagy “Salgó polc”-nak nevezett – elemes polcrendszerek, melyek széles méretválasztékban, festett, vagy horganyzott felületkezeléssel kaphatók. Jelenleg a horganyzott kivitelű polcok a kedveltebbek, mivel esztétikusak, kiemelkedően tartósak és könnyen tisztíthatóak.

Az elemes polcrendszer legfontosabb alkotórészei a lábprofilok, illetve a polclemezek, melyek széles méretválasztékban és különféle – háztartási, normál, vagy emelt – teherbírású kivitelben kaphatók. Az összeállításhoz szükséges tartozékok még a talplemezek, a saroklemezek, illetve a csavarok.

Terhelhetőséggel és biztonsággal kapcsolatos tudnivalók

Terhelés hatására a polclemezek rugalmas behajlása, deformációja megengedett, természetes jelenség, mely terhelés megszűntével a polcok visszanyerik eredeti alakjukat, de ennél nagyobb igénybevétel esetén már maradandó alakváltozást szenvedhetnek.

A Dexion rendszerű elemes polcok további érdekessége, hogy akár különféle “bútorok”, vagy tartók is készíthetők belőle.

Write a Reply or Comment