Miért jó a Dexion Salgó polc rendszer?

A tároló eszközök, állványok között a leggyakrabban a polcokat használjuk. Az állvány választék óriási, ezért mindig a célnak megfelelően lehet kialakítani. Az otthonunkban is megszokott a polc, nem csak a műhelyekben, irodákban és a raktárakban. A polcrendszer anyaga a funkciójától függően változik. Gyakran alumínium, vagy horganyzott acél. De a természetes alapanyagok között a fa is igen népszerű.

Miért jó a Dexion Salgó polc rendszer?
Miért jó a Dexion Salgó polc rendszer?

Alapkövetelmény, hogy a tárolás céljául létrehozott nagy teherbírású fa, fém vagy műanyag polcrendszer elemek könnyen variálhatóak legyenek. Az esztétikus megjelenés mellett fő szempont a teherbírás. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva készült a Dexion Salgó polc rendszer, ami néhány fontos előnyt kínál mindenkinek.

Dexion Salgó polc – ki találta ki és miért?

Egy ausztrál születésű mérnök Demetrius Comino megalapította Londonban 1937-ben a Dexion Ltd. névre hallgató céget. A vállalkozás eredetileg nyomdaipari tevékenységhez készített megoldásokat. Ekkor derült ki, hogy a hagyományos polc nem alkalmas a nyomdai termékek tárolására. A fából készült polc papírok és más anyagok tárolását nem könnyítette meg. Emiatt kezdett el kísérletezni egy újra felhasználható polcrendszer kialakítása érdekében.

A kísérlet sikerét a Dexion polcrendszer népszerűsége bizonyítja. Hazánkban Salgótarjánban kezdték meg a gyártását, ezért lett a Dexion magyarországi neve Salgó polc.

Milyen előnyei vannak a Dexion Salgó polcrendszernek?

A csavaros Dexion Salgó polc rögtön háttérbe szorította a hagyományos, fából készült polcokat. Olyan népszerű lett, hogy hamarosan elkészült a továbbfejlesztett csavarmentes változata is. Itt a salgó polc elemeit nem lehet fixen rögzíteni csavarokkal. Egyszerűen elég, ha az ember a helyére akasztja. Ez a megoldás sokkal egyszerűbb, hiszen nem igényel szerszámokat – sem szaktudást. Tartós és lényegesen nagyobb teherbírást biztosít.

A Salgó polc remek találmány. Népszerűségének az oka, hogy rendkívül tartós és strapabíró. Nem szuvasodik, nem ázik el. A használat során nem vetemedik és semmilyen karbantartást nem igényel. A polcok magassága rendkívül nagy változatossággal variálható. Könnyen tisztítható: elég csupán áttörölni. Sokan ezen tulajdonságai miatt választanak Salgó polcrendszert.

Write a Reply or Comment