Salgó polc – praktikus és hatékony tárolás

Hazánkban egyre népszerűbb és elterjedtebb az úgynevezett salgó polc. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy csavarokkal összeszerelt fémpolc rendszer. E polc csavaros vagy csavarmentes kivitelben, különböző teherbírásnak megfelelő állványokat tartalmaz. A salgó polc (vagy eredeti nevén dexion-salgó-polc )elnevezése utal a helyre ahol gyártották, tehát Salgótarjánra. Ezek a termékek manapság már mindenütt megtalálhatóak: áruházak raktárában, éléskamrában, garázsban, pincében, boltokban, irodákban és még az otthoni háztartásokban is.

Salgó polc - praktikus és hatékony  tárolás
Salgó polc – praktikus és hatékony tárolás

Raktár vagy műhely kialakításánál fontos, hogy olyan berendezéseket válasszanak, amik nem igénylik a folyamatos karbantartást, ugyanis sok embernek nincs kapacitása vagy ideje arra, hogy rendszeresen a polcok rendbetételével foglalkozzanak. Amennyiben önnek ez elvárás, még jobban ajánlott a termek választása, hiszen nem igénylik a karbantartást( csak a portalanítással kell foglalkoznia).

A salgó polcrendszerek minden igényt kiszolgálnak tárolás szempontjából és emellett nagyon praktikusak, hiszen bárki könnyedén össze tudja szerelni ezeket a termékeket akár egyedül is.

Tehát bármivel is foglalkozzon a cége, ezek a nagy teherbírású polcrendszerek biztosan jó szolgálatot tesznek tárolás és raktározás szempontjából. Ezen egyedülálló magyar termék kialakításának köszönhetően könnyedén alakítható, illetve bármikor bővíthető, emellett pedig rendkívül költséghatékony. Előnye az is, hogy az egyes állványok fő tulajdonsága a csavarmentes összeszerelés és persze a kiváló stabilitás, nem beszélve arról, hogy az állvány (amely lehet raklapos) illetve polc többnyire festett fémlemezből készül (ritkábban műanyag az alapja), így nem rozsdásodik. A salgó polc lábainak felülete vagy az oszlopok lehetnek porfestett vagy horganyzott kivitelezésűek. Kétféle méretezése van: lehet méretezve az angol coll-lal illetve metrikusan is. Teherbírásuk nagyban függ a polc méretétől.

A Salgó polcok árait többnyire a felületi kivitelük és méreteik határozzák meg. Az árérték meghatározásában az is jelentős, hogy horganyzott vagy festett elemekről van e szó ( sok esetben ugyanis a festett elemek kicsit drágábbak).

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a hatékony raktári tárolás csúcsa a dexion polcrendszer, abban az esetben, ha önnek óriási tárolófelületre van szüksége.

Write a Reply or Comment