Salgó polc- általános információk

A dexion Salgó polc eredete: Egy ausztrál mérnök, Demetrius Salgó Comino 1937-ben Londonban alapította meg cégét, melyet dexionnak nevezett el.

Salgó polc- általános információk
Salgó polc- általános információk

Eredetileg ez a vállalat nyomdai tevékenységekhez biztosított különböző hatékonyságnövelő megoldásokat. Egy idő után elégedetlen volt az egyszerű fából készült polcokkal, így kísérletezni kezdett az acéllal, hogy egy újra felhasználható polcrendszert dolgozzon ki. A fából készült tároló polcokat, tehát olyan fémpolcokra cserélte le, amelyek az aktuális feladathoz tudtak optimalizálni.

Az akkori salgó polc gyártás napjainkra már iparággá fejlődte ki magát.

A Salgó polcok kedvelt eszközei a raktárberendezéseknek. E polcok szinte mindenféle dolgok tárolására alkalmasak, a könyvektől kezdve a különböző termékeken keresztül az alkatrészekig és a nagy méretű dobozokig.

A dexion polcrendszer előnyei a hagyományos polcokkal szemben:

  • nagy teherbírású ( a csavaros változat teherbírása akár 1500 kg súly, míg a csavarmentes polcok 200-250 kilogrammot bírnak el)
  • rendkívül tartós, hiszen nem ázik el, nem korhad és nem igényli a karbantartást
  • könnyen tisztítható
  • több változata van: csavaros, csavarmentes és akasztós
  • változtatható a polcmagassága
  • könnyen mozdítható és variálható
  • egyszerű összerakni és szétszerelni

Raklapos állvány:

Soros állványnak vagy soros raklaptárolóknak nevezzük azokat a raklapos polcrendszereket, melyeknél minden raklapot tartógerendákon tárolunk. Ezen állványok előnye, hogy kis alapterületű raktárakban, nagy rakatmennyiség tárolására is lehetőség van.

Horganyzott fémpolc:

A horganyzott fémpolc a speciális fém alkatrészeknek köszönhetően kiváló stabilitású, masszív és tartós. Összeállítása nagyon egyszerű, gyorsan és könnyedén össze lehet szerelni csavarozás mentesen. Garázsban, kamrában, pincében , illetve egyéb háztartási helyiségben jól hasznosítható, hiszen rendkívül időtálló.

Műanyag polcrendszer:

A praktikus műanyag polcrendszerek PVC-ből és polipropilénből készülnek. Könnyűek, egyszerűen összeállíthatóak csavarok és szerszámok használata nélkül is. E polcok egyedi formája, illetve jó minőségű alapanyaga biztosítja a megfelelő teherbírást. A polcok szélessége és magassága változtatható.

Write a Reply or Comment