Mire lehet jó egy Salgó polc otthon?

Elöljáróban néhány szót szólnánk a “Salgó” polcról. A polc a salgó előtagot Salgótarjánról kapta, jobban mondva az ottani gyárról, ahol ezeket gyártani kezdték, amelyeket angol nyelvterületen “dexion” néven találjuk meg (korábban emlegették dexion-salgó polcként is, de az ilyen hosszú nevek nem szoktak “túlélni” a köznyelvben). A Salgó polc nem más, mint egy csavarokkal összeszerelt fémpolc rendszer: ezt a ’30-as években, Angliában kísérletezték ki, egy londoni mérnök, Demetrius Comino vezetésével. Eredetileg colos (brit birodalmi) méretezést használtak csak, de mára már metrikus méretezés is elérhető.

Mire lehet jó egy Salgó polc otthon? Körüljárjuk a témát!
Mire lehet jó egy Salgó polc otthon? Körüljárjuk a témát!

Miért válasszunk Salgó polcot?

Az előnyök között van az egyszerűség: emiatt garantált a gyors összeszerelés, a nagy teherbírás, a bármikori bővíthetőség, és a lehetőség igényeink szerinti egyedi kialakításra is.

Elsősorban arra a célra ajánljunk, hogy egy helyiséget (legyen az otthonunk: műhely, garázs, lakás, spájz vagy tároló; vállalkozásunk: iroda, raktár, irattár; vagy akár állami intézmény: iroda, múzeum vagy irattár) költséghatékonyan, biztonságosan, könnyedén, a legjobb mértékben ki tudjunk használni, bármit is akarunk tárolni.

A Salgó polcok fajtái

A csavaros Salgó polcok szabványos elemeket használnak, amelyek lehet cserélni, bővíteni vagy variálni is. Ez a fajta polcrendszer elérhető porszórt, króm és horganyzott kivitelben is: így könnyen beleillik többféle környezetbe is.

A csavarmentes vagy kapcsolható Salgó polcok esetében a csavarok helyét polckapcsok és gerendák veszik át. Ezt a fajtát is olyan kiváló tulajdonságok jellemzik, mint a magas teherbírás, és a széles körben felhasználhatóság.

A gördíthető salgó polcok óriási teherbírásra lettek kifejlesztve, nagy súlyt bírnak el, így ideálisak lehetnek egy nagyobb irodának, akár a közigazgatásban, akár privát szférában (pl. könyvelő iroda) gondolkodunk.

Hol használhatók fel jól a Salgó polcok?

A fentebb említett lehetőségeken túl például autószerelő, gumis műhelyben is szükség van olyasmikre, mint állvány, és bárhol, ahol nagyobb súlyokkal dolgozunk, legyen ez a súly szerszám vagy rengeteg irat, a Salgó polcok jól megállják a helyüket. Raklapos elhelyezéshez szintén nem kell a padlón tárolnunk tárgyainkat, erre is használható ez a rendszer.

Write a Reply or Comment