Salgó polcok, polcrendszerek az élelmiszerüzletek szolgálatában

Ha az ember egy kicsit is nyitott szemmel jár a világban, hamar ráeszmél, hogy a legtöbb élelmiszerüzlet Salgó polcokon vagy polcrendszereken tárolja az áruk jelentős részét. Salgó polcokkal találkozhatunk az eladó térben és a raktártérben egyaránt. Vajon mi lehet az oka, hogy az élelmiszerláncok és boltok a Salgó állványrendszereket használják tárolásra? Mostani írásunkban erről fogunk bővebben szót ejteni.

 

Salgo polc élelmiszerbolt

 

Élelmiszerláncok, üzletek Magyarországon

Magyarországon jelentős számú élelmiszerüzlet működik. A nagy élelmiszerláncok (pl: ALDI, LIDL, CBA, COOP, REAL, SPAR, PENNY MARKET, TESCO, AUCHAN stb.) mellett a kisebb családi vállalkozások is szép számmal képviseltetik magukat ebben az adott iparágban. Árbevételük évről évre emelkedik. Kiugró teljesítményt mutat az Aldi és a Lidl ezen a téren.

Hogyan oldják meg a termékek tárolását az élelmiszerboltok?

Az élelmiszerüzletekben számos termékcsoportot kínálnak a vásárlók részére. A pékárutól kezdve az italokon át egészen a szárazáruig.  Ezeknek a nagy többsége jelentős súlyt képvisel.   Hogyan oldják meg a tárolásukat az üzletek? A kisebb családi vállalkozások gyakran használnak fából készült polcokat és különböző fémből készült állványokat. A nagyobb élelmiszerláncok a csavaros kötéssel biztosított fém polcrendszereket és Salgó polcrendszereket részesítik előnyben. Mindegyiknek megvan az előnye és hátránya.  Nézzük, melyek ezek.

Fából készült polcok, polcrendszerek

A fából készült polcokat szép számmal használták még a 2000 – es évek derekán. Azonban a törvényi szabályozásoknak köszönhetően szépen lassan kikoptak az élelmiszerüzletekből. Napjainkban még egy két vállalkozásnál fellelhető a pékáru tárolás terén. Előnyük az árukból fakadt, hiszen jóval kedvezőbb áron lehetett hozzá jutni, mint egy fémből vagy acélból készült polchoz (napjainkban a fa ára olyan magasságokba emelkedett, hogy a fa polcok árra jelentősen megemelkedett). Teherbírásuk elég jónak volt mondható, de idővel a súlyok alatt megvetemedtek és eltörtek. Tisztántartásuk nehézkes volt és a repedésekben idővel a korokozók is megtelepedtek. Mindezek vezettek ahhoz, hogy a legtöbben fém polcrendszerre váltottak.

Salgó polcok, polcrendszerek

A nagyobb élelmiszerláncok már régóta felismerték, hogy költséghatékonyság szempontjából az olcsó fém polcrendszerek alkalmazását mellőzni kell a raktározás terén. Hosszú távon jóval magasabb költségeket emésztenek fel, mert gyorsabban kell őket cserélni. A legtöbb esetben a terhelés során rövid időn belül eldeformálódnak és képtelenek megtartani a rájuk pakolt árut. Számos élelmiszer iparágban tevékenykedő vállalkozás ezért váltott Salgó polcokra és a belőlük építhető állvány rendszerekre. Milyen előnyökkel rendelkezik egy Salgó polc a többi fém polcrendszerhez viszonyítva?

  • Hosszú távon stabil raktározást biztosít.
  • Minőségi alapanyagból készül, ezért igen jó a stabilitása.
  • Gyorsan és könnyen tisztítható.
  • Megfelel a törvényi előírásoknak.
  • Számos kiegészítő vásárolható hozzájuk, amelyekkel könnyebbé válik a termékek szortírozása.
  • Hosszú távon kifizetődőbb az alkalmazásuk a megbízhatóságuk miatt.

 

Élelmiszerüzlet - Salgó polc

Rövid összegzés

Aki egy picit is nyitott szemmel jár egy élelmiszerboltban, könnyen találkozhat Salgó polcokkal, hiszen a nehezebb termékek nagy részét ezen tárolják az élelmiszer kereskedelemmel foglalkozó üzletek.  Mindez annak köszönhető. hogy ezek a polcok és a belőlük építhető polcrendszerek jól takaríthatók, stabilak és minden törvényi előírásnak megfelelnek. Ha az Ön vállalkozásának Salgó fém polcrendszerre vagy állványrendszerre lenne szüksége, keressen minket elérhetőségeinken keresztül. Munkatársaink segítenek meghozni a legjobb döntést költséghatékony áron.

Write a Reply or Comment