Mire figyeljünk, ha gördíthető állványt szeretnénk vállalkozásunkba?

Az elmúlt évek során egyre több cég gondolja úgy, hogy a vállalkozásnál felhalmozódott papírokat (számlák, munkaügyi papírok, a munkafolyamatok során keletkező egyéb iratok stb.) rendszerezni kellene és olyan megoldási módszert találni, amely segítségével gyorsan hozzá lehet férni ezekhez az anyagokhoz. A dokumentumok egy részét digitálisan tárolják a felhőben vagy szervergépen, de a papír alapú dokumentációk, jobb esetben fém polcrendszereken kerülnek elhelyezésre, de számtalan esetben még mindig a szekrénybe zárva őrzik őket. A vállalkozások régebben kézzel hajtható gördíthető állványt használtak, napjainkra ennek a digitális változata lett kelendőbb.  Mire figyeljünk, ha gördíthető állványt szeretnénk vállalkozásunkba? Mostani írásunkban erről osztunk meg néhány szakmai gondolatot az elmúlt évek tapasztalatai alapján.

Gördíthető állványok - Salgó polc

 

Mérjük fel az igényeket és csak utána keressük meg a megfelelő gördíthető állványt!

Sajnos a gyakorlatban találkoztunk már olyan megrendeléssel, amelynek a helyszíni felmérés során nem volt létjogosultsága. A megrendelő által megadott méretek miatt az adott állványrendszert nem lehetet volna beépíteni a tárolásra kialakított helyiségbe. Mi mindenkinek javasoljuk, hogy először gondolják végig a cégnél lezajló munkafolyamatokat. Nézzék meg, hogy hozzávetőlegesen mennyi papír keletkezik, amely raktározást igényel (érdemes a törvényi előírásoknak megfelelően gondolkodni), ennek ismeretében válasszuk ki a helyiséget, ahol szeretnénk megvalósítani a tárolást. Ha ez megvan, akkor érdemes végiggondolni, hogy milyen formában szeretnénk a szakosított tárolást megvalósítani és ezek ismeretében lehet elkezdeni az állványrendszer beszerzését.

 

Milyen gördíthető állványrendszerekből lehet választani?

Jelenleg két gördíthető állványrendszer típusból lehet választani. Ezek az alábbiak:

  • kézi gördíthető állvány
  • elektromos gördíthető állvány

Kézi gördíthető állvány ismérvei:

A kézzel  gördíthető állványok és állványrendszerek megbízhatóak, biztonságosak, nagy teherbírásúak és roppant könnyű őket kezelni, így még a munkavégzés is hatékonyabb, gyorsabb tud lenni.

Elektromos gördíthető állvány ismérvei:

Az elektronikusan gördíthető állványrendszer mobil szekrényei lágyan indulnak és lágyan is állnak meg, így nem kell a polcokon lévő tárgyak borulásától tartani. Védelmet biztosít a környezeti hatásoktól a zárt rendszert alkotó gördíthető állvány. Halk működést és modern megjelenést biztosít.

 

Mire figyeljünk a gördíthető állványok beszerzése során?

Mikor egy vállalkozás elhatározta, hogy az iratok tárolását gördíthető állványok segítségével szeretné megoldani, akkor elkezdődhet a beszerzés. Mi javasoljuk mindenkinek, hogy kizárólag olyan céggel szerződjenek a telepítésre és beszerzésre, akik már több éves referenciával rendelkeznek ezen a területen. A gördíthető állványok telepítése igen komoly szakmai tapasztalatot igényel. Fontos a telepítés során a szakszerű felépítés és a minőségi anyagok használata annak érdekében, hogy a baleseteket elkerüljük. Cégünk egy helyszíni kiszállás után felméri a helyiséget és javaslatot tesz az igények figyelembe vételével a teljes kivitelezésre.

Gördíhető állványok - Salgó polcrendszer

 

Rövid záró gondolat a gördíthető állványokról

A 2010 –es év előtt számtalan helyen használták már a kézi gördíthető állványokat iratok tárolására. Napjainkra ennek az eszköznek a használata egyre több vállalkozásnál megtalálható. Az évek során annyi változás történt, hogy a kézi meghajtású eszközöket a legtöbb helyen már az elektronikus vezérlésű állványok vették át. Ha az önök cége szeretné az iratok tárolását hatékonyabban megoldani és az elképzelések között szerepel a gördíthető állvány, akkor keressenek minket bátran elérhetőségeinken keresztül. Gyors, szakszerű helyszíni felmérés után a megrendelőre szabott árajánlatot adunk. A megrendeléstől számítva rövid időn belül felépítjük az állványrendszert, így nem kell sokat várni az iratok tárolására.

Write a Reply or Comment